Mainos

Vatanen suomii Halosta ja Tuomiojaa

Ari Vatanen arvostelee poikkeuksellisen kovasanaisesti presidentti Tarja Halosta ja ulkoministeri Erkki Tuomiojaa Wall Street Journalin eurooppalaisessa painoksessa.

Ranskaa EU-parlamentissa edustava Ari Vatanen kirjoittaa yhdysvaltalaisen Wall Street Journalin eurooppalaisessa painoksessa Suomen häpeästä ja vaatii Suomen luopumaan vapaamatkustajuudesta ja "chamberlainilaisuudesta".

Vatasen näkemyksen mukaan Suomen johtava ulkopoliittinen kaksikko Halonen-Tuomioja jatkaa eilispäivän taisteluja. He ovat kyvyttömiä kasvamaan ulos heidän 1970-luvun amerikkalaisuuden ja sotilaallisuuden vastaisesta ideologiastaan eivätkä he pysty hyväksymään, että ilman kunnon puolustusvoimia rauhaa ei voi taata, hän kirjoittaa. Hän muistuttaa kirjoituksessaan, että suomalaiset eivät taistelleet ja kuolleet niin, että 60 vuotta myöhemmin maan johtajat voisivat aliarvioida Suomen turvallisuuttta.

"Suomi Natoon"

Hän epäilee presidentti Halosen vastuuta puolustusvoimien ylipäällikkönä, kun tämä vaatii jalkaväkimiinojen yksipuolista kieltämistä. Vatanen vaatii, että Suomen on liityttävä Natoon. Hänen mielestään on mahdotonta ymmärtää Suomen ottamaa riskiä; eikö historiasta ole opittu mitään? Ei Natoa, ei EU:n puolustusta Suomelle. Sen sijaan johtajiemme suuri hanke on Helsinki-prosessi, jossa Suomi on luomassa urheaa uutta maailmaa hillitsemällä globalisaatiota. Mutta Suomi ei ole kansalaisjärjestö eikä Attac ole paras puolustuksemme, suomii Vatanen.

Vatasen kirjoitus on täynnä paatoksellista tunnetta, ja keskeisessä osassa ovat talvisota ja jatkosota. Tosin Vatasella talvisota on venynyt viiden kuukauden mittaiseksi. Vatasen tiedotteen mukaan kirjoitusta tarjottiin aluksi suomenkielisenä Helsingin Sanomille. Lehti ei tiedotteen mukaan kuitenkaan suostunut julkaisemaan kirjoitusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.