Vatanen hehkutti voittomaaliaan: Kruunasi Teemu-illan

Anaheim Ducksin ja Winnipeg Jetsin välinen NHL-ottelu alkoi ja päättyi suomalaisjuhlilla, kun Sami Vatanen kruunasi Teemu Selänteen tribuutti-illan voittomaalilla.

Vatanen huudatti loppuunmyytyä Honda Centeriä iskemällä uransa ensimmäisellä voittolaukauskisan yrityksellään Anaheimille 5-4-voiton. Aitiossa pelinumeronsa jäädytystä seuraamassa ollut Teemu Selänne tuuletti osumaa.

– En ole aiemmin kauhean kovalla prosentilla laittanut noita sisään. AHL:ssä en tainnut laittaa kertaakaan ja Liigassa taisin laittaa kerran tai kaksi, että kyllähän tämä on harvinaista herkkua itselleni, Vatanen kommentoi ratkaisuaan MTV Sportille.

– Tuli vähän yllätyksenä tuossa vaihtopenkillä, että nyt mennään, niin en kerennyt miettiä sen enempää. Lähdin sinne ja katsoin, mitä maalivahti tekee ja laitoin tällä kertaa kilvelle, jyväskyläläinen lisäsi.

Suomalaispuolustaja on noussut nopeasti Anaheimin kiekkofanien suosikiksi. Ennen ottelua Vatanen sai seurata todellisen Ducks-ikonin tähtihetkeä, kun Selänteestä tuli ensimmäinen pelaaja, jonka pelinumero nousi areenan kattoon.

– Olihan se hienoa katseltavaa tämä juhla. Mitä Teemu on tehnyt tälle lajille täällä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Oli hienoa olla tuolla vaihtopenkillä ja katsella niitä hetkiä, joita hän on täällä kokenut.

Anaheim nousi kolmannessa erässä 2-4-tappiotilanteesta tasoihin. Vatanen syötti erän alussa kavennusmaalin, joten juhlapäivä oli häneltä onnistunut.

– Täytyy sanoa, että tämä kruunasi mielestäni Teemu-illan. Paljon maaleja ja vauhdikkaita tilanteita. Kyllähän tämä oli kokonaisuudessaan hieno päivä, Vatanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat