Väsyttääkö? Nämä ruoat ja juomat piristävät arjen pulmatilanteissa

Tarvitsetko piristystä? Katso, millä ruoilla ja juomilla saat lisäenergiaa luonnollisin keinoin erilaisissa tilanteissa.

Kun olosi on nuutunut ja tarvitset mielialan kohotusta, saatat tarttua energiajuomaan tai limupulloon. Mutta moni muu valinta on kuitenkin paljon terveellisempi ja tehokkaampi.

Jos sinulla on kiire saavuttaa deadline...

... syö kevyt päivällinen. Jos syöt raskaasti, keho käyttää suurimman osan energiasta aineenvaihduntaan eikä siitä riitä keskittymiseen. Syö erityisen vähän hiilihydraatteja, sillä ne lisäävät uneliaisuutta edistävän serotoniinin kehittymistä. Valitse siis mieluummin proteiinipitoinen ateria.

Jos sinulla on jet lag...

... napostele saksanpähkinöitä tai kirsikoita. Molemmat ovat melatoniinin, kehon sisäistä kelloa säätelevän hormonin, luonnollisia lähteitä.

Jos et jaksaisi lähteä kuntosalille...

... juo vettä. Väsymyksesi syy voi olla yksinkertaisesti jano. Juo vettä ja yrttiteetä pitkin päivää, jotta kehosi pysyy nesteytettynä. Myös vesipitoiset herkut, kuten vesimeloni ja kurkku, auttavat.

Jos sinulla on pitkä ajomatka edessäsi...

... juo kupillinen kahvia. Erään tutkimuksen mukaan kofeiini on erityisen tehokas virkistäjä nimenomaan automatkoille. Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kahvin juominen 200 kofeiinimilligramman edestä estää nukahtamista rattiin tehokkaammin kuin nokoset. British Medical Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan pitkiä matkoja ajelevat rekkakuskit, jotka joivat säännöllisesti kahvia, ajoivat 63 prosenttia epätodennäköisemmin kolareita kuin kofeiinitta ajelleet kollegansa.


(MTV3)

Lähde: Eating Well

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja