Mainos

Vastuu Afganistanin rauhanturvaamisesta Natolle

Pohjois-Atlantin puolustusliitto Nato aloitti tänään ensimmäisen Euroopan ulkopuolisen operaationsa ottamalla komentoonsa Afganistanin pääkaupungin rauhanturvaoperaation. Kabulissa järjestetyssä seremoniassa kansainvälisen Isaf-rauhanturvajoukon komentaja kenraaliluutnantti Norbert van Heyst luovutti komennon saksalaiselle Nato-kenraali Götz Gliemerothille.

Seremoniassa puhunut Saksan puolustusministeri Peter Struck korosti rauhanturvaoperaation merkitystä Afganistaniin rakennettavalle demokratialle ja muistutti vakaiden olojen merkityksestä sotien repimässä maassa.

- Afganistan ei saa joutua uudestaan anarkian ja kaaoksen valtaan, eikä Afganistanista saa enää tulle kansainvälisen terrorismin pesäpaikkaa kuten Taleban-hallinnon aikana, Struck sanoi puheessaan.

Hän esitti myös surunvalittelunsa Isaf-operaation aikana henkensä menettäneiden sotilaiden omaisille.

Afganistanin hallitus ja YK ovat toistuvasti toivoneet Isaf-rauhanturvaoperaation laajentamista Afganistanin pääkaupungin ulkopuolelle. Naton edustaja kertoi sunnuntaina, että sotilasliitto on valmis keskustelemaan aiheesta sen jälkeen, kun Naton asettuminen Kabuliin on kyllin pitkällä. Aiemmin Isaf-operaation laajentamista vastustanut Yhdysvallat tukee myös Naton rauhanturvatoimintaa Kabulin ulkopuolella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.