Mainos

Vastavalmistuneilla erilaiset työllisyysnäkymät

Hoitoalalta valmistuvista nuorista vain harva on saanut työtä. Joissakin lääneissä yksikään uusista terveydenhuoltoalan ammattilaisista ei ole löytänyt oman alansa työtä. Kaikkein vaikeinta työn löytäminen on ollut lähihoitajiksi valmistuvilla.

Terveyden- ja sosiaalihuoltoalan ammattijärjestön Tehyn tekemän selvityksen mukaan joulukuussa valmistuneiden nuorten hoitajien työtilanne on heikko miltei koko maassa.

Keväällä valmistuneiden työtilanne on ollut parempi, koska nuoria on palkattu vuosilomasijaisiksi. Talvella nuoria ei palkata edes sijaisiksi. Osa tuoreista hoitajista onkin Tehyn mukaan lähdössä ulkomaille Englantiin, Norjaan tai Ruotsiin työkokemusta hakemaan. Hoitoalalla työkokemuksen saaminen nopeasti valmistumisen jälkeen olisi ammattitaidon sisäistämisen vuoksi tärkeää.

Tekniikan alalta valmistuneille löytyy työtä

Tekniikan alalta valmistuneilla on hyvät työllisyysnäkymät. Helsingin teknillisen oppilaitoksen vastavalmistuneista opiskelijoista vain neljä prosenttia arveli jäävänsä ilman työtä.

Hyvistä työllisyysnäkymistä huolimatta tytöt eivät hakeudu alan oppilaitoksiin. Alan suurimman oppilaitoksen eli Helsingin teknillisen oppilaitoksen 2 500 opiskelijasta vain kuusi prosenttia on naisia. Oppilaitoksessa pohditaankin, miten heidän osuuttaan voitaisiin lisätä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.