Mainos

Vastaväite Rädyn puheille: Ahteen irtisanominen oli tiedossa ennen kokousta

Hilkka Ahteen irtisanominen oli tiedossa jo ennen AKT:n hallituksen kokouksen alkua toissa perjantaina, väittää AKT:n toimitsijoiden luottamusmies Jukka Kauppinen.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty vakuutti tänä aamuna moneen kertaan MTV3:n Huomenta Suomessa, että Ahteen irtisanominen nousi esille vasta 2. maaliskuuta pidetyn hallituksen kokouksen aikana.

– Minulla on ainakin eri käsitys kokouksen kulussa tältä osin. Se oli tiedossa jo ennen kokouksen alkua, ei sitä olisi muuten esityslistaan laitettu. Ei meillä sellaista automaattia ole, että siellä olisi joka kerta henkilöstöasioita, Kauppinen kiistää Rädyn kertomuksen irtisanomisen yllätyksellisyydestä.

Kauppinen kertoi viime viikolla MTV3:lle, ettei ollut etukäteen tietoinen aikeista irtisanoa Ahde kokouksessa.

– Olen ollut tietoinen vain siitä, että listalla on ollut henkilöstöasiat. Luulin, että kyse oli vähäpätöisestä asiasta, mutta en tiennyt siitä, että kyse on peräti työsuhteen päättämisestä.

– Asiaa ei minulle missään vaiheessa kerrottu, ja kun asia on kuitenkin verrattain merkittävä, olisi tietysti entiseen käytäntöön nojaten pitänyt etukäteen ilmoittaa, että tästä olisi voinut edes jonkinlaista neuvottelua käydä, Kauppinen moittii.

Rädyn mukaan Ahteen irtisanomiseen johtaneeseen AKT:n hallituksen kokoukseen oli valmisteltu etukäteen yksi asia, eli kysymys siitä, miten liiton sisäistä työskentelytilannetta ruvetaan käsittelemään niin, että siihen saadaan ratkaisu. Ahteen irtisanominen sen sijaan keksittiin vasta kokouksen aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.