Mainos

Vastasyntyneillä MRSA-tartunta Keski-Suomessa

Jo seitsemän vauvaa on saanut MRSA-bakteerin Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneiden teho-osastolla. Sairaalabakteerin leviämiselle on ollut otollista se, että vauvoja on hoidettu ylipaikoilla ja henkilökuntaa on vähän.

Ensimmäinen MRSA-tartunta todettiin tiistaina. Kaksi vastasyntynyttä on sairastunut, heillä on ihoinfektio. Viidellä bakteeri on iholla, mutta se ei ole aiheuttanut tautia.

- Tartunnan lähteestä ei ole tietoa. Ainoastaan se on tiedossa, että meidän vastasyntyneiden teho-osasto on ollut hyvin ruuhkainen, sillä on ollut kymmenellä potilaspaikalla 19 potilasta ja henkilökuntaakin on ollut vähän. Tämä on yleisesti maailmalla tunnettu tosiasia. Tämmöisissä oloissa MRSA hyvin helposti leviää, sanoo infektiolääkäri Maija Rummukainen Keski-Suomen keskussairaalasta.

Minkälaisiin jatkotoimiin keskussairaala aikoo nyt ryhtyä?

- Käsihygieniaa tehostetaan kaikilla tasoilla ja pyritään selvittämään, että mistä tämä nyt johtuu. Potilaat hoidetaan vastasyntyneiden teholla, heitä ei siirretä ennen kuin kotiin. Me olemme perustamassa eräänlaista korvaavaa vastasynteiden teho-osastoa, Rummukainen vastaa.

Joitakin riskiäitejä on tarkoitus siirtää synnyttämään Kuopioon. Bakteerin saaneilla ei ole hätää.

Tämä MRSA ei ole onneksi heidän tilannettaan vaikeuttanut, Rummukainen jatkaa.

Todennäköisesti jo huomenna tiedetään millaisesta kannasta on kysymys ja ovatko näytteet keskenään samanlaisia. Infektiolääkäri rauhoittelee synnyttämään tulevia.

- Minusta ei ole mitään syytä huoleen. Kyllä tänne voi turvallisin mielin tulla synnyttämään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.