Mainos

Vastaisku tylsille matkamuistoille: Tampere-kalsarit

Kun mukit ja t-paidat eivät mene enää kaupaksi, monissa kunnissa pohditaan kuumeisesti kiinnostavaa matkamuistoa. Tampereella järjestetyssä kilpailussa parhaan matkamuiston tittelin saivat Tampere-kalsarit.

Kisaan tuli 600 ehdotusta, joista moni mukaili perinteisiä matkamuistoja. Mustaanmakkaraan ja Näsinneulaan liittyvät ideat olivat myös esillä, mutta kalsarit vetivät pisimmän korren.

- Matkamuistot ovat usein hyvin samanlaisia vähän kaikkialla, joten me etsimme aitoa, alkuperäistä, omaperäistä, rohkeaa ja hauskaa matkamuistoa, kertoo kisassa tuomaroinut matkailun laatujohtaja Kari Saikkonen Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredeasta.

Tampere-kalsarit kaupunkisuunnistukseen

Unisex-mallisiin kalsareihin on piirretty Tampereen kartta, jonka avulla turistikin osaa suunnistaa.

- Jos kalsarit ovat jalassa, niin ehkä silloin kyllä joutuu laskemaan housut kinttuihin, tirskahtaa kalsaritehtailijatar Mari Laesterä suunnittelutoimisto Merasta.

Suunnitteluparivaljakko Mari Laesterä ja Maarit Rautio halusivat kehittää käytännöllisen matkamuiston.

- Halusimme pois pönötyksestä ja kehitimme käyttötavaran, joka on helppo kuljettaa ja sen voi lähettää vaikka kirjekuoressa. Kalsarit eivät myöskään pölyty kirjahyllyssä, niin kuin tavalliset matkamuistot, Rautio kertoo.

Kalsareita voivat pitää niin miehet, naiset kuin lapsetkin. Suurikokoisille on olemassa omat Suur-Tampere -kalsarinsa.

- Olemme ottaneet kantaa myös kuntauudistukseen. Koko XXL kuvaa Suur-Tamperetta, siinä riittää rakkautta yli rajojen. Ja tämä kuntaliitos ei repeä saumoistaan, Rautio virnistää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.