Mainos

Vaslav Nijinskyn elämästä kertova näytelmä Kansallisoopperassa

Kansallisoopperassa tulee huomenna ensi-iltaan maailmankuulun venäläisen tanssijan ja koreografin, Vaslav Nijinskyn elämästä kertova näytelmä. Tanssin liikekielen suurena uudistajana pidetyn Nijinskyn loistokas ura katkesi äkillisesti, kun hän sairastui skitsofreniaan vuonna 1917. Kansallisbaletin tanssija Sampo Kivelä debytoi näytelmässä ohjaajan roolissa.

Venäjällä vuonna 1888 syntynyt Vaslav Nijinsky oli viime vuosisadan merkittävimpiä miestanssijoita ja tanssin uudistajia Euroopassa. Kuuluisimmat koreografiansa, Faunin iltapäivän, Jeux n ja Kevätuhrin hän teki jo 1910-luvulla. Taiteilija teki elämässään kaiken suurella kiihkolla, kunnes traaginen sairaus katkaisi uran sen ollessa huipussaan. Näyttämöllä Vaslav Nijinsky nähtiin viimeisen kerran 30-vuotiaana vuonna 1919.

Ohjaaja Sampo KivelääNijinskyn elämä on kiehtonut, koska siinä on kaikki legendan ainekset.
-Sekä Nijinskyn ura että terveys katkesi kerta heitolla. Hän on osittain siksi jäänyt kiehtomaan ihmisten mieliä, mutta myös hyvin pitkälle oman taiteellisen tuotantonsa ansiosta. Hänhän oli sen ajan mestareiden, Stravinskyn, Picasson aikalainen ja heihin verrattava nero.

Nijinskyn pirstoutunutta persoonaa tulkitsevat näyttämöllä Nicke Lignell ja Rabbe Smedlund.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.