Mainos

Vasenryhmän Mustajärvi: Kyse osin jo kostosta

Vasenryhmän kansanedustaja Markus Mustajärvi osasi odottaa vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tämänpäiväistä päätöstä pitää ryhmät erillisinä.

Mustajärvi arvelee, että vasemmistoliiton eduskuntaryhmässä ei haluta tunnustaa sitä, että Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon varoitteluissa kokoomusjohtoiseen hallitukseen lähdöstä oli paljon perää.

Mustajärvi sanoo, että erityisesti vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien aiemmat puheet asiasta ovat olleet kitkeriä.

– Tässä on osin sitä makua, että kyse on jo kostosta eikä pelkästään sääntöjen rikkomisesta aiheutuneesta rangaistuksesta, Mustajärvi sanoo MTV Uutisille.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän mukaan virallista pyyntöä palata ryhmään ei ole vasenryhmältä tullut.

Mustajärvi pitää tätä saivarteluna ja Yrttiaho sanoo, että tämä ei ole totta. Yrttiaho katsoo, että virallinen yhteydenotto on tehty.

Yrttiahon mukaan asia on annettu tiedoksi puolueen eduskuntaryhmälle ja siitä on suoraan keskusteltu useasti puoluesihteeri Marko Varajärven kanssa.

"Löytyvätkö syrjityt lähimpää?"


Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan Mustajärven ja Yrttiahon eduskuntavaaliehdokkuudelle vasemmistoliiton listalta ei ole estettä, jos piirit asettavat heidät ehdolle.

Mustajärvi aikoo lähteä ehdolle Lapin piiristä.

Yrttiaho sanoo, että tapaus on pitkittänyt hänen pohdintaansa ehdolle lähdöstä. 

– Ovatko ovet auki kaikille vasemmistovoimille niin kuin puolue julistaa vai löytyvätkö syrjinnän kohteet kaikkein lähimpää, sanoo Yrttiaho.

Yrttiahon piiri on Varsinais-Suomi, josta ovat lähdössä ehdolle muun muassa Annika Lapintie ja puolueen nouseva tähti Li Andersson.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.