Mainos

Vasemmistosissit tappoivat 12 ihmistä Meksikossa

Meksikon vasemmistosissit, joiden hyökkäyksissä on tällä viikolla kuollut ainakin 12 ihmistä, kehottivat tänään meksikolaisia kansannousuun hallitusta vastaan. Uusien hyökkäyksien pelossa Meksikon hallitus on lisännyt turvatoimia kaikkialla maassa.

Kansan vallankumouksellinen armeija EPR:n kehotus kansannousuun julkaistiin tänään Excelsior-lehdessä.
-Meidän toimintamme on luonteeltaan itsepuolustuksellista ja sen päämääränä on palauttaa maahan laillisuus, kansan riippumattomuus ja ihmisoikeuksien kunnioitus, todettiin sissien lausunnossa.
Sissit syyttivät presidentti Ernesto Zedillon hallitusta murhista, kidutuksista ja painostuksista.

Vasemmistosissien hyökkäykset olivat pahimmat poliittiset väkivaltaisuudet Meksikossa kahteen vuoteen. 12 surmansa saaneen lisäksi hyökkäyksissä loukkaantui yli 20 ihmistä. Levottomuuksien uhka hermostutti myös sijoittajia ja maan valuutan peson kurssi heikkeni.

Maan armeija valmistautui uusiin iskuihin. Joukot olivat hälytystilassa kaikkialla maassa ja lentokenttien sekä satamien vartiointia lisättiin.

Vahvasti aseistuneet ja naamioituneet EPR:n sissit hyökkäsivät torstain vastaisena yönä poliisiasemille ja sotilaskohteisiin. Viranomaisten mukaan hyökkäykset olivat hyvin koordinoituja, ja ne tehtiin kaikkiaan kuuteen kohteeseen Etelä- ja Keski-Meksikossa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.