Mainos

Vasemmistopuolueet puolustavat oikeuksiaan ay-liittojen tukiin

Vasemmistopuolueet puolustavat oikeuksiaan ammattiliittojen maksamaan niin sanottuun pimeään puoluetukeen.

Vaikka SDP:llä ei puoluejohdon mukaan ole ay-liikkeeltä saaduissa avustuksissa mitään salattavaa, puheenjohtaja Jutta Urpilainen kommentoi tänään haluttomasti puolueen saamaa 400 000 euron ay-pottia. Siitä kertoi eilen Ylen ajankohtaisohjelma MOT.

SAK:laiset ammattiliitot maksavat tätä piilopuoluetukea vuosittain. Kyseenalaiseksi tuen tekee se että ay-jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia, ja että niiden maksajat eivät välttämättä tiedä että maksut menevät SDP:n kassaan.

- SDP on saanut palkansaajajärjestöiltä rahoitusta. Minusta on ihan hyvä asia, että palkansaajajärjestöt haluavat tukea poliittista toimintaa. SDP on toiminut kaikkien lain ja säädösten mukaan, ja siltä osin asia on kunnossa, Urpilainen sanoi tänään eduskunnassa.

SDP:n puheenjohtaja Urpilaisen mukaan on hyvä, että ay-liike haluaa tukea puoluetta.

- Järjestöt itse päättävät, mihin rahansa laittavat. Ne ovat halunneet tukea SDP:n toimintaa, ja se on mielestämme ihan hyvä asia.

Rahalähteet julki jatkossa?

Kumpikaan puolue ei kuitenkaan suostu paljastamaan, miltä liitoilta tukea on tullut.

Vuosi sitten jyllänneessä vaalirahoitusskandaalissa samat oppositiopuolueet vaativat pääministeriltä ilmoitusta kytköksistä Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen. Välikysymystä aiheesta ei tuolloin haluttu tehty, kenties siksi, että myös omat tukilähteet olisivat joutuneet syyniin.

Vasemmistoliitto sai tukea 50 000 euroa. Puheenjohtaja Matti Korhonen sanoo olevansa valmis erittelemään rahalähteet julkisuuteen, vaikkei itse vielä niitä tiedäkään.

- Oikeasti ja aidosti en tiedä niitä, koska toiset henkilöt hoitavat käytännön puolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.