Mainos

Vasemmistopuolue nousussa Ruotsissa

Vasemmistopuolueen kannatus on noussut Ruotsissa, ilmenee Dagens Nyheter -lehdessä julkistetusta tuoreimmasta mielipidemittauksesta.

Temo-tutkimuslaitoksen tekemän kyselyn mukaan vasemmistopuolueet yhdessä olisivat enää kolmen paikan päässä enemmistöstä valtiopäivillä. Kahden suurimman puolueen eli sosiaalidemokraattien ja oppositiossa olevan maltillisen kokoomuksen kannatusluvut olivat kyselyssä pysyneet täysin samoina. Sosiaalidemokraateille luvattiin 36 prosentin kannatusta ja kokoomukselle 26 prosenttia. Vasemmistopuolueen kannatus sen sijaan oli noussut prosenttiyksiköllä 12,5 prosenttiin.

Ruotsin pääministeri Göran Persson kommentoi perjantaina mielipidekyselyä sanoen, että oikeistovoimat on nyt näköjään kukistettu. Kysymys on hänen mukaansa enää siitä, miten äänet jakautuvat vasemmiston kesken. Perssonin mukaan on hyvä, jos vasemmisto saa vaaleissa enemmistön valtiopäiville, ja tämä tavoite on hänen mukaansa myös saavutettavissa. Ruotsissa järjestetään valtiopäivävaalit 20. syyskuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.