Mainos

Vasemmiston kiirastuli - Pääsiäisen osinkoveroyllätys

WTF (nuorisokieltä) ulvahti Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki viikko kehysriihen jälkeen, kun puolueelle selvisi mitä sitä oikein tuli päätetyksi.

Eilen Arhinmäki kirjautti (koko hallituksen nimissä) lausuman, että hallitus selvittää kesän budjettiriiheen mennessä osinkoverotuksen vaikutukset kasvuun, työllisyyteen ja tulonjakoon.

Suomeksi sanottuna Vasemmistoliitto haluaa, että hallitus muuttaa osinkoveropäätöstään. Rikkaimpien pörssiyhtiöiden omistajien osinkovero olisi ensi vuoden alusta 7,5 - 8 prosenttia, kun pienempien yhtiöiden omistajien vero olisi nelinkertainen.

Ilkeät kielet hallituksen sisällä kuiskivat, että Vasemmistoliiton puheenjohtaja ei ollut ymmärtänyt, mitä sekstetti sopi. Arhinmäelle oli rankanpuoleinen yllätys, että verohelpotus tulisi jopa tuhansille - ei vain muutamalle yritykselle.

OMG on huudahteltu myös demarikentällä. Miten tässä näin pääsi käymään? Vasemmistopuolueet ovat suurpääoman asialla, vaikka suurta yritysveropakettia on markkinoitu työllisyydellä ja investoinneilla.

Tänään paniikki levisi jo laajemminkin Vasemmistoliitossa.

– 60 000 euron katto pitää palauttaa, vaati vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Martti Korhonen puolestaan täräytti Facebookissa, että mikäli hallituksen veropäätös jää voimaan, niin on johtopäätösten aika.

Johtopäätösten. Vasemmistoliitto jättää hallituksen? Tuskin. Eilen Arhinmäki ei tätä edes väläytellyt, kun asiaa häneltä tivasin.

Muste ehti siis hädin tuskin kuivua hallituksen kehysriihipapereista, kun päällä on täysi sota. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) naulasi kokoomuksen kannan MTV3 Uutisten haastattelussa.

- Sellainen tulkinta, että olisi mahdollista avata tämä yhteisö- ja osinkoveropäätös on täysin väärä tulkinta. On täysin mahdotonta ajatella, että tähän päätökseen puututtaisiin. Tämä tullaan päättämään juuri siinä muodossa kuin kehysriihessä on päätetty. Piste.

Kokoomuksen oma Jarkko Ruutu - Sampsa Kataja - pisti paremmaksi.

– Jollei keskeisen hallituspuolueen puheenjohtaja ole perehtynyt kokonaisuuteen ennakolta, kannattaisi edes jälkikäteen pidättäytyä veneen keikuttamisesta. Arhinmäen keikutus uhkaa suomalaista työllisyyttä. Pikkupolitikointi ei saisi mennä työllisyyden edelle, Kataja tylyttää.

Nyt on mielenkiintoista nähdä mitä tekee SDP. Eilen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen asetteli sanansa tarkkaan.

Tämä ei jää siis tähän. Jatkoa seuraa, kun loputkin kansanedustajat havahtuvat asiaan pääsiäislampaan ja punaviinin ääreltä. Kansalaisena hallituksen kehysriihestä ja sen jälkikarkeloista jää hämmentynyt olo. Näillä mennään. LOL.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.