Mainos

Vasemmistoliitto vastustaa kuntaremonttia

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä painottaa, että kuntauudistuksessa on otettava huomioon se, että olosuhteet ovat erilaiset maan eri osissa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei hyväksy ehdotusta 20 aluekunnasta. Kesäkokouksensa Rovaniemellä päättäneen ryhmän mielestä ehdotettu malli kaventaa demokratiaa ja on hallinnollisesti epäselvä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän mielestä kuntauudistuksessa on pakko ottaa huomioon se, että olosuhteet maan eri osissa ovat erilaiset. Kansanedustajia paljon puhuttanut asia kuitattiin kokouksen kannanotossa lopulta lyhyesti, mutta jyrkempiäkin äänenpainoja kuului.

- Minun kantani 20 aluekunnan rakentamiseen on ehdoton ei. Siinä ei ole mitään järkeä, lappilainen Markus Mustajärvi sanoi.

Mustajärvi haistoi, että suhtautumisessa ehdotettuun kuntaremonttiin mitataan vasemmistoliitonkin hallituskelpoisuutta.Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen ei ollut kokouksen tiedotustilaisuudessa asiasta niinkään varma.

Korhosen mielestä joka tapauksessa on selvää, että uudistusta pitää tapahtua. Toinen asia sitten on, minkä muodon uudistus lopulta saa. Pienen pyörittelyn jälkeen Korhonen päätyi siihen, että kannan ottamisen paikka voi sittenkin tulla eteen seuraavissa hallitusneuvotteluissa.

Vasemmistoliitossa harmitellaan, että kuntaremontista alkanut keskustelu peittää alleen kuntien ajankohtaiset talousvaikeudet. Niistä taas oppositio on ammentanut aineksia hallituksen röykyttämiseen.

Huoli kuntien tilasta näkyy myös eduskuntaryhmän budjettivaatimuksissa. Kunnille halutaan lisää rahaa mm. valtionosuuksia lisäämällä, täysimääräisillä indeksitarkistuksilla ja ns. pakkolainan takaisinmaksulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.