Mainos

Vasemmistoliitto vaatii uuden kansalaispankin perustamista

Vasemmistoliitto haluaa Suomeen uuden valtion omistaman pankin. Sen keskeinen tehtävä olisi tarjota peruspankkipalveluja kansalaisille ja luotottaa pienyrityksiä.

Eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Joensuussa tehty esitys on keskeinen osa puolueen vaatimaa valtionyhtiöiden roolin korostamista työllisyyden ja talouskriisin hoidossa. Valtionyhtiöihin on vasemmistoliiton mielestä saatava uusi komento ja kurinpalautus pitäisi aloittaa metsäyhtiö Stora Ensosta ja sen johdosta.

- Karvinen (tj. Jouko) kuulutti mennessään Storalle ja pörssiin, että Stora Ensolla ei ole kuin yksi ongelma: Suomi ja suomalaiset yhtiöt. Onhan tämä ihan käsittämätön tilanne, perkele, sadatteli vasemmistoliiton kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on tyytymätön ministeri Jyri Häkämiehen (kok.) toimintaan valtio-ohjauksesta vastaavana ministerinä. Valtionyhtiölle oma ministeri, puolue vaatii puheenjohtajansa suulla.

- Valtionomistajuutta hoidetaan vähän niin kuin muiden hommien ohessa jos keretään ja viitsitään, julisti puheenjohtaja Paavo Arhinmäki (vas.) Joensuussa.

Eduskunnan vasemmalla laidalla kaivataan takaisin myös valtion omaa pankkia - tai kansalaisten pankkia. Vanha Postipankki pitäisi siis herättää henkiin.

- Semmonen pankki, jonka ensisijainen tavoite ei ole tuottaa mahdollisimman isoa voittoa, vaan kohtuuhintaisia palveluja pienyrityksille ja tavallisille ihmisille, Arhinmäki linjasi.

Tänään hahmoteltiin, että vasemmistoliiton ideoima valtion pankki perisi vain kohtuullisia korkoja ja voisi välillä tehdä tappiotakin.

Katso Keimo Lehtiniemen raportti Joensuusta (Seitsemän uutiset 18.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.