Mainos

Vasemmistoliitto tyrmää yhdistymispuheet

Vasemmistoliiton johto on saanut tarpeekseen puolueen yhdistämiskeskusteluista. Puoluehallitus totesi tänään, ettei vasemmiston yhdistämisellä ole kannatusta puolueessa.

Jos vasemmistopuolueiden yhdistymispuheilla tavoiteltiin jotain niin pieleen meni. Puoluehallitus totesi tänään yksimielisesti, ettei ehdotuksella ole kannatusta, ei puolueessa eikä ay-liikkeessäkään.

- Puoluehallitus ja puoluetoimisto ei ole saanut yhtään sellaista kannaottoa joissa tätä muistiota olisi tuettu, sanoo puoluesihteeri Aulis Ruuth.

Samoilla linjoilla on myös Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Risto Kalliorinne.

- Tämän muistion jälkeen näiden herrojen vaikutusvalta puolueessa ja ay-liikkeen vasemmistossa tulee olemaan hyvin marginaalinen.

Yhdistämisaloitteen takana oli kaksi vasemmistoliittolaista ay-toimitsijaa: Matti Viialainen SAK:sta ja Timo Roppola Metallityöväen liitosta. Puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeskään ei elättele haaveita siitä, että Viialainen vetäisi itse johtopäätöksensä ja eroaisi puolueesta. Viialaisen palli SAK:n johtajanakaan tuskin heiluu, vaikka mies onkin siellä vasemmistoliiton mandaatilla.

- Tätä asiaa täytyy kysyä ja siitä pitää keskustella SAK:n vasemmistoryhmän henkilöiden kanssa, Siimes toteaa.

Muistio vasemmiston yhdistämisehdotuksesta sai aikaan mediamylläkän. Puheenjohtaja Siimes arvelee kuitenkin, ettei keskustelusta lopulta koitunut puolueelle juurikaan vahinkoa.

- En tiedä onko puolueelle kovin suurta vahinkoa tapahtunut. Minun mielestäni on tapahtunut, voisiko sanoa suuri herääminen.

Siimes on kuvannut oloaan puolueen johdossa kuin asuisi kidutuskammiossa. Kun kohu on laantunut on ilmekin muuttunut.

- Niin paradoksaaliselta kuin se saattaakin kuulostaa minun motivaationi on kyllä kunnossa, Siimes vakuuttaa.

Tämä ei poista sitä että puheenjohtajalla on selvä¨kriisi meneillään. Hän on haukkunut muun muassa Esko Seppäsen muukalaisvihamieliseksi, Esko-Juhani Tennilän pellelipun heiluttajaksi ja pitää koko eduskuntaryhmän ns. änkyräsiipeä sieluttomana veljeskuntana.

- Minulla on vähän tällainen ammatillinen suhtautuminen näihin henkilöihin. Asialliset hommat hoidetaan asiallisesti ja olutta juon varmaankin muiden kuin heidän kanssaan, Siimes linjaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.