Mainos

Vasemmistoliitto: Työllisyys ja asuntorakentaminen budjetin puutteet

Vasemmistoliitto arvostelee hallituksen budjettiesitystä riittämättömistä toimenpiteistä työllisyyden ja asuntorakentamisen lisäämiseksi. Puolue katsoo, että hallituksella on ollut erilainen näkemys myös talouden ylikuumenemisesta.

-Työttömyys on edelleen varsin korkea. Itä- ja Pohjois-Suomessa kasvu ja työllisyyden hidas paraneminen on vasta käynnistynyt, puolueen hallitusryhmä perustelee tiedotteessaan. Vasemmistoliiton mielestä vuokra-asuntotuotantoon olisi ollut sekä tarvetta että mahdollisuuksia tehdä lisäpanostuksia. Jatkossa olisi tarkkaan seurattava, ettei vähäinen vuokra-asuntotuotanto heikennä kohtuuttomasti työvoiman liikkuvuutta ja vaaranna hyvää talous- ja työllisyyskehitystä.

Budjettiesitys saa kiitosta siitä, ettei siihen sisälly kansalaisten etuuksien leikkauksia eikä peruspalveluita vaarantavia leikkauksia. Myös seurakuntien yhteisövero-osuuden alentaminen ja sen siirtäminen pääosin vaikeuksissa oleville kunnille on vasemmistoliiton mielestä hyvä päätös. Vasemmistoliitto on tyytyväinen myös, siihen, että budjettiin ei sisälly uusia tilausvaltuuksia armeijalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.