Mainos

Vasemmistoliitto: Tupo kaatuu Niinistön resepteillä

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jorma Vokkolainen arvostelee valtiovarainministeri Sauli Niinistöä tupo-ratkaisun syntymisen vaarantamisesta. Vokkolaisen mukaan Niinistö yrittää "pelata kaksilla korteilla".

Vasemmistoliitto

-Niinistö ei taida oikein itsekään tietää, pitäisikö hänen valtiovarainministerinä aidosti edistää laajan tuloratkaisun syntyä vai esiintyä kokoomuksen puheenjohtajan ominaisuudessa Suomen yrittäjien ja hyvätuloisten äänitorvena tupo-pöydän ympärillä, Vokkolainen arveli. Lisäksi myös mahdollisen presidenttiehdokkaan rooli saattaa sekoittaa tulevan talouskehityksen ja työllisyyden kannalta tärkeän ratkaisun syntymistä, Vokkolainen otaksui. Vokkolainen puhui tänään Raahessa metalliliiton Oulun ja Lapin alueen luottamusmiesten tapaamisessa. Vokkolaisen mielestä valtiovarainministeriön tulee kaikin tavoin edistää tuloratkaisun syntymistä.

-Niinistön esittämillä resepteillä tupo tulee takuulla kaatumaan. Palkansaajapuolelle on aivan mahdoton yhtälö, että työehtosopimusten sitovuutta ei vahvisteta ja että suurimmat veronalennukset annetaan suurituloisimmille, kuten Niinistö on esittänyt, Vokkolainen arvosteli. Tupoa vaarantavat hänen mukaansa myös teollisuuden johtajien tuoreet optiojärjestelyt, mutta muutoin edellytykset sopimuksen synnylle ovat olemassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.