Mainos

Vasemmistoliitto tukisti kopterikapinasta

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä antoi tänään suullisen huomautuksen neljälle jäsenelleen, jotka olivat äänestäneet puolustusvoimien helikopterihankintoja vastaan.

Eduskuntaryhmä oli aiemmin hyväksynyt hallituspuolueiden ryhmien sopiman kompromissin, jolla tilausvaltuutta pienennettiin ja taistelukopterit suljettiin pois hankinnasta. Samalla ryhmä oli torjunut eräiden jäsentensä pyynnön saada äänestää esitystä vastaan.

Huomautuksen saivat Jaakko Laakso, Reino Laine, Annika Lapintie ja Pentti Tiusanen.

Sosiaalidemokraattien ryhmä ohitti oman vastaavan tapauksensa vähin äänin. Myös heiltä neljä edustajaa oli äänestänyt helikopterirahoja vastaan. SDP:n ryhmästä kerrottiin, että asiaa ei todennäköisesti oteta esille myöhemminkään, mutta seuraukset ovat samat kuin vastaavissa tapauksissa aiemminkin. Käytännössä tämä voi merkitä sitä, että kapinalliset sivuutetaan, kun ryhmässä jaetaan erilaisia luottamustehtäviä.

SDP:n ryhmä vahvisti tukensa hallituksen Emu-tiedonannolle, jonka päätöskäsittely alkaa eduskunnassa pääsiäisen jälkeen. Mikko Elo ja Marjaana Koskinen olivat sitä mieltä, että Suomen olisi tullut tässä vaiheessa jäädä euroalueen ulkopuolelle. Myös Heikki Rinne oli varauksellinen. Puheenjohtaja Erkki Tuomioja totesi keskustelun päätteeksi, että "ryhmän selkeä enemmistö on hallituksen esityksen kannalla".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.