Mainos

Vasemmistoliitto lähtee hallitukseen, Arhinmäestä kulttuuriministeri

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous päätti alkuillasta, että puolue osallistuu hallitustyöskentelyyn. Päätös tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä, jossa 40 puoluevaltuuston jäsentä äänesti puolesta, 23 ei ja 3 tyhjää.

Samalla puolue nimesi ministerinsä; puolueen puheenjohtaja Paavo Arhinmäestä tulee uuden hallituksen kulttuuri- ja urheiluministeri ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Merja Kyllösestä liikenneministeri.

Puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmän yhteiskokous pui hallitukseen lähtöä yli 5 tuntia ja puheenvuorojakin käytettiin lähes 70.

- Etenkin nuoret olivat kriittisiä ja tuntuivat vastustavan hallitukseen lähtöä, kommentoi MTV3 Uutisten politiikan toimittaja Matti Maunu, joka on ollut seuraamassa puoluekokousta.

Eduskuntaryhmä äänesti aiemmin hallitukseen osallistumisesta ja se puolsi osallistumispäätöstä äänin 11-3.

Hallituskysymys sai puolueen rivit repeilemään jo hallitusneuvotteluissa, kun kolme puolueen neuvottelijaa lähti pois kesken kaiken.

Markus Mustajärvi, Jaakko Laakso ja Jyrki Yrttiaho ovat perustelleet lähtöään sillä, että neuvotteluiden tulokset näyttivät jäävän vasemmistoliiton kannalta liian laihoiksi. Kritiikkiä ovat herättäneet erityisesti EU-politiikka ja suhtautuminen sotilasliitto Natoon.

Vihreät ja kristilliset kertovat ministerivalintansa huomenna.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 19.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.