Mainos

Vasemmistoliitto kaipaa tietoja Emun haitoista

Vasemmistoliitto on tyytymätön tapaan, jolla pääministeri Paavo Lipposen hallitus markkinoi talous- ja rahaliitto Emua kansalaisille.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto vaati tänään hallitusta tunnustamaan selvästi myös Emuun liittyvät riskit ja haitat. Kriittinen kannanotto heijastelee puolueen jäsenistön piirissä vallitsevaa suurta epäluuloa talous- ja rahaliittoa kohtaan.

Kannanotosta Vaasan kokouksessa käyty keskustelu nosti pintaan puolueen piirissä vallitsevat linjaerot. Luonnoksen kriittistä sävyä kavahtanut kansanedustaja Pekka Saarnio halusi selvityksen koskemaan myös Emun "mahdollisuuksia". Saarnion vesitysyritys ei kuitenkaan kelvannut kokousväelle.

Kokouksessa käytiin myös ärhäkänoloista sananvaihtoa siitä, onko puolueella ylipäänsä jotakin kantaa Suomen Emu-jäsenyyteen.

Enemmistö Emua vastaan

Vasemmistoliitto ratkaisee lopullisen kantansa Emuun liittymiseen ensi talvena pidettävän jäsenäänestyksen jälkeen. Andersson arvioi kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että enemmistö puolueen väestä on silloinkin Emua vastaan.

Kokonaan toinen asia Anderssonin mielestä on, pitääkö Vasemmistoliiton sen vuoksi lähteä hallituksesta. Asiaa aiotaan selvittää toisella kysymyksellä, eikä se silläkään välttämättä ole ratkaistu.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.