Mainos

Vasemmistoliitto julkistaa puoluerahoituksensa

Vasemmistoliitto julkistaa puolueensa rahoituksen yksityiskohtaisesti elokuussa, kertoo puolueen puheenjohtaja kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

– Olen ollut alusta asti sitä mieltä, että puolueiden rahoituksen pitää olla mahdollisimman läpinäkyvää, MTVn uutisten Irlannista tavoittama Arhinmäki sanoo.

Puolue on jo ennen vaalirahakohua julkaissut järjestöiltä saamansa rahoituksen kokonaissumman, 48 000 euroa vuonna 2007. Raha on tarkoitettu ”ay-toiminnan organisointiin”.

Saadusta summasta noin 37 000 euroa on edelleen pimennossa. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n vasemmistoryhmä on antanut 11 000 euroa. Vasemmistoliitto ei ole toistaiseksi halunnut kertoa, mistä loppusumma on peräisin.

– Emme ymmärtäneet aluksi julkaista summia liittokohtaisesti vaan pelkästään vuosittaisena könttäsummana. En itsekään tiedä tarkkaa euromääräistä jakoa liittojen välillä, Arhinmäki sanoo.

Tiedot julkaistaan, kun Arhinmäki palaa lomilta.

– Kerromme etukäteen kaikille rahoittajille, että julkaisemme tiedot. Se on mielestäni kohteliasta.

Tähän mennessä keskusta on kohun pakottamana julkaissut puoluerahoituksensa. Sen sijaan kokoomus, Sdp ja vasemmistoliitto eivät ole yksityiskohtaisesti niin tehneet.

Vihreät ovat julkistaneet vuotuisen rahoituksensa jo ennen kohua.

– Toivon, että parhaillaan toimiva vaalirahoitustyöryhmä päätyy siihen, että puoluerahoitus on kokonaisuudessaan julkista, vihreiden puheenjohtaja kansanedustaja Anni Sinnemäki sanoo.

Puolueilta on kyselty jo viikkoja vaali-ja puoluerahojen yksityiskohtaisia selvityksiä

Nyt meneillään oleva vaalirahakohun toinen aalto alkoi, kun MTV3 julkaisi eurovaalien jälkeisellä viikolla Nova Group -konsernin salaisen muistion. Se paljasti kohuyhtiön suurlahjoituksen keskustalaiselle Menestyvä Suomi ry:lle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.