Vasemmistoliitto hyväksyi EU-myönteisen ohjelman

Vasemmistoliitto aikoo vahvistaa otettaan Euroopan unionin asioiden hoidossa. Viikonloppuna Jyväskylässä koolla ollut vasemmistoliiton puoluevaltuusto teki tänään hyväksytyssä EU-poliittisessa ohjelmassaan selvän irtioton puolueen sisällä muhineeseen EU-vastaisuuteen.

Toisin kuin esimerkiksi Ruotsin vasemmistopuolue, vasemmistoliitto näkee EU:n nyt ensisijaisesti keinona vaikuttaa tehokkaasti ihmisten arkipäivän asioihin. Myönteinen suhtautuminen kansainväliseen yhteistyöhön ja unioniin johtuu paljolti siitä, että johtavissa EU-maissa on vasemmistolaiset hallitukset. Vasemmisto istuu hallitusvastuussa kaikissa muissa EU-maissa paitsi Espanjassa ja Irlannissa.

Puolueen EU-ohjelma alkaakin sanoilla "vasemmistoliitto on osa kansainvälistä liikettä, joka haluaa rajoittaa pääomien ylivaltaa ihmisen ja luonnon eduksi". EU:n rapautumista tai hajoamista ei pidetä vasemmiston edun mukaisena. Myös puolueen äänekkäin EU-kriitikko, europarlamentaarikko Esko Seppänen piti ohjelmaa omaa työskentelyään tukevana.

Keskustelua kokouksessa synnytti lähinnä suhtautuminen sotilasliitto Natoon. Suomen mahdollinen liittyminen halutaan jättää kansanäänestyksellä ratkaistavaksi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat