Mainos

Vasemmistoliitto hyväksyi EU-myönteisen ohjelman

Vasemmistoliitto aikoo vahvistaa otettaan Euroopan unionin asioiden hoidossa. Viikonloppuna Jyväskylässä koolla ollut vasemmistoliiton puoluevaltuusto teki tänään hyväksytyssä EU-poliittisessa ohjelmassaan selvän irtioton puolueen sisällä muhineeseen EU-vastaisuuteen.

Toisin kuin esimerkiksi Ruotsin vasemmistopuolue, vasemmistoliitto näkee EU:n nyt ensisijaisesti keinona vaikuttaa tehokkaasti ihmisten arkipäivän asioihin. Myönteinen suhtautuminen kansainväliseen yhteistyöhön ja unioniin johtuu paljolti siitä, että johtavissa EU-maissa on vasemmistolaiset hallitukset. Vasemmisto istuu hallitusvastuussa kaikissa muissa EU-maissa paitsi Espanjassa ja Irlannissa.

Puolueen EU-ohjelma alkaakin sanoilla "vasemmistoliitto on osa kansainvälistä liikettä, joka haluaa rajoittaa pääomien ylivaltaa ihmisen ja luonnon eduksi". EU:n rapautumista tai hajoamista ei pidetä vasemmiston edun mukaisena. Myös puolueen äänekkäin EU-kriitikko, europarlamentaarikko Esko Seppänen piti ohjelmaa omaa työskentelyään tukevana.

Keskustelua kokouksessa synnytti lähinnä suhtautuminen sotilasliitto Natoon. Suomen mahdollinen liittyminen halutaan jättää kansanäänestyksellä ratkaistavaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.