Mainos

Vasemmistoliitto ennustaa kunnallisverojen nousua

Vasemmistoliiton mielestä valtion ensi vuoden budjettia rakennetaan osin väärille kasvuennusteille. Etenkin kunnallistalouden enteillään romahtavan ja se tietää kunnallisverojen ja maksujen korotuksia.

Lapsiperheet saavat valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa jonkin verran lisää käyttörahaa. Oppositiopuolue Vasemmistoliiton mielestä se on kuitenkin silmänlumetta. Budjetin nykyversio ei tyydytä.

- On ihan selvästi nähtävissä, että se romahduttaa kuntatalouden ensi ja tulevien vuosien osalta. Kun sen oletusarvot on sellaisia, että ne eivät tule toteutumaan, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen painottaa.

Valtiovarainministeriö nimittäin laskee sen varaan, että kuntien verotulot lisääntyvät neljä prosenttia talouskasvun ansiosta. Vasemmistoliitto ei usko tähän, vaan ennustaa, että kunnat joutuvat korottamaan veroja sekä palvelujen hintaa kuten päivähoitoa.

- Valtiovarainministeriön ehdotuksessa on se keskeisin valuvika, että se johtaa yhteisvastuun kaventamiseen ja eriarvoisuuden lisäämiseen. Yrityksille annetaan lahja toisensa jälkeen ja sitten pienituloisimpien asema ei parane eikä näytä työttömyyskään hellittävän, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes uskoo.

Oppositiopuolueen mielestä hallitus on veronkevennyslinjalla aivan muusta kuin työllisyyden takia

Omat lääkkeensä Vasemmistoliitto esittää syksymmällä, kun nyt aloitettu vaihtoehtobudjetti valmistuu.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.