Mainos

Vasemmistoliitto ei aseta presidenttiehdokasta

Vasemmistoliitto ei aio asettaa omaa ehdokasta presidentinvaaleihin eikä myöskään asetu puolueena yhden ehdokkaan taakse.

Suvi-Anne Siimes

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoo, ettei puolue lähde omalla ehdokkaalla preidentinvaaleihin mukaan, eikä puolue myöskään aio suositella äänestäjilleen ketään tiettyä ehdokasta. Siimeksen mukaan hän ei usko vaaleissa järjestöpäätöksiin.

Siimes itse tukee Tarja Halosen uudelleenvalintaa, ja hän toivookin Halosen aikaistavan ilmoitustaan siitä, onko hän asettumassa uudelleen ehdolle. Siimes on myös keskustellut SDP:n johdon kanssa siitä, miten sosialidemokraatit aikovat vaalikampanjaansa käydä.

Siimes myös moitti sosialidemokraatteja punamultahallituksen linjanvedoista EU-asioissa. Siimeksen mielestä demarit ovat valinneet "osa-aikaisen vasemmistolaisuuden linjan", jossa puolue seuraa EU-politiikassa Siimeksen sanoin "pääministeri Vanhasen oikeistolaista ja markkinakeskeistä ajattelua".

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa Joensuussa käytiin myös tiukkaa keskustelua puolueen Nato-linjasta. Mm. kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä kovisteli Siimestä Nato-myönteisyydestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.