Mainos

Vasemmistoliiton ryhmäjohtaja vaihtuu

Outi Ojala jättää tehtävän keskittyäkseen ensi kesäkuun eurovaaleihin. Vahvin seuraajaehdokas on oululainen Martti Korhonen.

Vasemmistoliitto

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja vaihtuu, kun eduskunta aloittaa joulutauon jälkeen työnsä ensi maanantaina. Ryhmää viisi vuotta johtanut helsinkiläinen Outi Ojala jättää tehtävän. Ojala aikoo kertomansa mukaan keskittyä tosimielellä ensi kesäkuun eurovaaleihin, joissa hän on ehdokkaana.

Vahvin ehdokas uudeksi ryhmäjohtajaksi on oululainen Martti Korhonen. Hän oli samassa tehtävässä ennen kuin pääsi vuonna 1999 Paavo Lipposen (sd.) toisen hallituksen alue- ja kuntaministeriksi.

Ojala oli ehdokkaana eurovaaleissa myös syksyllä 1996 ja pääsi Esko Seppäsen (vas.) hyvän menestyksen vanavedessä läpi. Vuonna 1999 Ojala palasi Suomen eduskuntaan ja nousi eduskuntaryhmänsä puheenjohtajaksi.

Eurovaaleissa Ojalalla on edessään haastava urakka. Vasemmistoliitto tavoittelee toista paikkaa EU:n parlamentissa samalla, kun suomalaisten paikkamäärä siellä vähenee kahdella. Ojalan mielestä ratkaisevaa on se, miten puolue saa kannattajansa liikkeelle vaaleissa. Vasemmistoliitolle on ollut jossain määrin kiusallista se, että ainoan euroedustajansa Esko Seppäsen huomattavan kriittinen ajattelutapa leimaa koko puolueen EU-politiikkaa.

Ojala ei halua sanoa, että hän kilpailisi nimenomaan Seppäsen kanssa, mutta myöntää, että hänen oma ajattelutapansa on vähemmän uhkakuvia näkevä ja enemmän yhteistyötä painottava. Kansan Uutiset ja vasemmistoliiton ryminällä jättänyt päätoimittaja Yrjö Rautio kiitteli erokirjeessään Ojalaa, että tämä esti puheenjohtaja Suvi-Anne Siimestä viemästä puolueen EU-linjaa Seppäsen avustuksella päin metsää. Ojala sanoi hämmästyneensä Raution analyysiä ja epäili saaneensa ansiotonta arvonnousua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.