Mainos

Vasemmistoliiton puheenjohtajakamppailu käynnistyi

Kilpailu vasemmistoliiton puheenjohtajan paikasta käynnistyi virallisesti tänään Kuopiossa, kun kaikki neljä puheenjohtajaehdokasta osallistuivat yhteiseen keskusteluun puolueen Kuopion piirijärjestön vuosikokouksen yhteydessä.

Mukana olivat eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen, europarlamentaarikot Outi Ojala ja Esko Seppänen sekä puolueen varapuheenjohtaja Suvi-Anne Siimes. Seppänen ilmoitti, että jos hänet valitaan puheenjohtajaksi, hän pyrkii eräitten muitten puoluejohtajien tapaan Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan ensi vaaleissa.
-Helsingin asetelma on mielenkiintoinen, ja paluu eduskuntaan on alkanut kiinnostaa, Seppänen sanoi.

Linjapuheenvuorossaan Martti Korhonen vaati, että politiikka pitää tuoda takaisin politiikkaan. Hän tarkoitti, että 1990-luvulla politiikka on joutunut alistumaan talouspolitiikan ja sitä johtavan valtiovarainministeriön edessä.

Outi Ojala puolusti vasemmiston yhteistyötä ja peräänkuulutti sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton ja ay-liikkeen yhteistä visiota tulevaisuutta varten.

Suvi-Anne Siimes puolestaan totesi, että hän kannattaa nykyisen korkean verotuksen säilyttämistä, koska se ylläpitää tasa-arvoa hyvinvointivaltiossa. EU:ssa Suomi ei voi yksin pitää veroasetta korkealla, ellei Suomen hallitus ota selkeitä tavoitteita yhteisen rahan oloissa.

Entiseen tapaan Esko Seppänen oli keskustelussa eri linjoilla muitten kanssa mm. suhtautumisessa talousliitto Emuun ja siihen, tuleeko vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotetut jäsenet ottaa puolueen listoille eduskuntavaaleissa.

Claes Anderssonin seuraaja valitaan puoluekokouksessa Kuopiossa toukokuun lopulla. Neljällä ehdokkaalla on seuraava yhteisesiintyminen Rovaniemellä kahden viikon päästä. Vastaava tilaisuus järjestettäneen myös Turussa toukokuun alussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.