Mainos

Vasemmistoliiton Martti Korhonen sai jatkopestin

Vasemmistoliiton puoluekokous valitsi puheenjohtaja Martti Korhosen toiselle kaudelle. Puoluekokous hyväksyi myös yksimielisesti kannan, jonka mukaan ydinvoiman käytöstä on luovuttava asteittain.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen jatkaa puolueen johdossa. Puoluekokous valitsi puheenjohtaja Korhosen toiselle kaudelle odotetun yksimielisesti. Korhoselle ei ilmaantunut vastaehdokkaita.

Korhonen nousi puolueen johtoon vuosi sitten, kun edellinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes oli jättänyt paikkansa kesken kauden. Nyt alkanut puheenjohtajuuskausi kestää kolme vuotta.

Valintansa jälkeen Korhonen herkistyi tunnustamaan väelleen, että takana on tunnemyrskyinen vuosi. Korhosen puoliso menehtyi vuosi sitten.

Vasemmistoliiton Martti Korhonen ja uusi naisystävä Piia Rantala.

Nyt rinnalla oli uusi kumppani, espoolainen Piia Rantala, vasemmistoliiton aktiiveja hänkin.

Korhonen: Kädenojennukseen ei tartuttu

Puheenjohtaja Martti Korhonen totesi tänään olevansa pettynyt siihen, ettei hänen eilinen ehdotuksensa vasemmistopuolueiden yhteistyön tiivistämisestä kelvannut sosiaalidemokraateille. Korhonen ehdotti puoluekokouksen avauspuheessaan SDP:lle pitkälle menevää yhteistyötä. Siinä SDP olisi sidottu tavoittelemaan, että molemmat vasemmistopuolueet ovat mukana seuraavassa hallituksessa.

Korhonen tulkitsi tänään, että SDP on suuntautumassa enemmänkin oikealle kuin vasemmiston yhteistyöhön.

- Sille me emme voi mitään. Olemme tarjonneet kättä, mutta se ei tällä erää ollut kohdallaan, Korhonen sanoi valintansa jälkeen.

Korhosen mielestä SDP:n valinnan taustalla on siellä meneillään oleva vaalitappion syiden tutkailu.

- Siellä yleisarvio on, että politiikan sisällössä mentiin ehkä liikaa vasemmalle, kun olisi pitänyt enempi koukata oikealle.

Vasemmistoliiton johto sai läpi pitkäaikaisen tavoitteensa, kun puoluekokouksen supistaminen 500 edustajasta 300 edustajaan lopulta hyväksyttiin. Puolueväkeä pehmennettiin asialle kertomalla, että kokouksen järjestäminen entisen suuruisena nielee aina yhden vuoden jäsenmaksutulot.

Puoluekokouksessa hyväksyttiin myös yksimielisesti kanta, että ydinvoiman käytöstä on luovuttava asteittain.

- Tietoisuus on kasvanut siitä että, meillä on muita vaihtoehtoja, jotka työllistävät huomattavasti enemmän ja jotka on mahdollista tuottaa kotimaisilla polttoaineilla. Tätä keskustelua on käyty ja tässä voi sanoa, että tieto ei lisää tuskaa, vaan kriittisesti asiaan suhtautuvien määrää, perusteli puheenjohtaja Korhonen ydinvoimakantaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.