Mainos

Vasemmistoliitolta ei Islannille - SDP:n kanta auki

Suomen osallistuminen Islannin ilmavalvontaan repii hallituksen rivejä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vastustaa operaatiota. Jo aiemmin ministeri Paavo Arhinmäki jätti varauman hallituksen myönteiseen linjaukseen Islannin ilmavalvonnasta.

Toisen päähallituspuolueen SDP:n kanta asiaan on edelleen auki. SDP:n ryhmä on tyytyväinen siihen, että hallitus antaa asiasta selonteon eduskunnalle alkuvuodesta.

- Meille jäi tänään keskustelussa vielä avoimia kysymyksiä, joihin tämän vuoden puolella tulee vastauksia. Meillä on hyvää aikaa ottaa kantaa tähän asiaan, totesi SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sirpa Paatero.

Kansanedustaja Jukka Kärnä (sd) vastustaa Suomen osallistumista Islanti-operaatioon.

- Henkilökohtainen mielipiteeni on, että sinne ei pidä mennä. Minun mielestäni siitä ei synny mitään lisäarvoa suomalaisille ilmavoimille.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja demarien ministeriryhmä on tukenut hanketta hallituksessa yksimielisesti. Urpilaisen mukaan avoimia kysymyksiä on kuitekin vielä paljon ja lopullinen päätös tehdään vasta myöhemmin. Operaatiota on valmisteltu yhteistyössä Ruotsin kanssa.

- Tämä ratkaisu ja toimintatapa on poikkeuksellinen ja sen takia täytyy saada vastauksia Natolta aukioleviin kysymyksiin ennen kuin lopullinen päätös voidaan tehdä, Urpilainen totesi eduskunnassa.

Myöskään hallituspuolue vihreät ei lyönyt vielä tänään kantaansa kiinni.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.