Mainos

Vasemmistoliitolle tulossa jäsenäänestys Emusta

Vasemmistoliitto kaavailee sitovan jäsenäänestyksen järjestämistä puolueen suhtautumisesta talous- ja rahaliitto Emuun. Asia nousi esille tänään alkaneessa Vasemmistoliiton valtuuston kokouksessa. Kokous päättää asiasta huomenna.

Jäsenäänestystä vaati Emun vastustajiin lukeutuva puolueen europarlamentaarikko Esko Seppänen, joka sai tukea monilta valtuuston jäseniltä. Puheenjohtaja kulttuuriministeri Claes Andersson tarjosi jo sitä ennen avauspuheessaan itse jäsenkyselyä. Myöhemmin Andersson sanoi, ettei hän pidä myöskään jäsenäänestystä mahdottomana.

Ajatus jäsenkyselystä ei sisältynyt Anderssonin etukäteen kirjoitettuun puhetekstiin. Hän lisäsi asian puheeseen sen jälkeen, kun tieto Seppäsen tulossa olevasta esityksestä oli levinnyt kokouspaikalla.

Andersson ei halunnut tässä vaiheessa ottaa kantaa siihen, pitäisikö tällaisen kyselyn tai äänestyksen tuloksen olla puolueen johtoa sitova. Se on hänen mielestään kyllä yksi mahdollisuus.

Puoluesihteeri Ralf Sund tulkitsi, että jos jäsenäänestys järjestetään, niin sen kannanotto myös sitoo puolueen johtoa. Sundin mukaan Vasemmistoliiton säännöissä ei edes tunneta jäsenkyselyä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.