Mainos

Vasemmisto voittoisa Makedonian vaaleissa

Sosiaalidemokraattien johtama oppositio on noussut voittoon Makedonian eilisissä parlamenttivaaleissa. Pääministeri Ljubco Georgijevski tunnusti hallituspuolueiden tappion varhain tänään.

Pääministerin mukaan hänen johtamansa nationalistinen puolue oli 80 000 ääntä sosiaalidemokraatteja perässä, kun kolmannes äänistä oli laskettu. -On selvää, että emme voi luoda hallitusta, joten haluan onnitella oppositiota, Georgijevski sanoi. Viralliset tulokset valmistuvat vielä tänään.

Sosiaalidemokraattinen puolue juhli voittoaan yöllä johtajansa Branko Crvenkovskin johdolla. -Makedonia on voittanut. Kansa on voittanut. Me työskentelemme sydämellämme, Crvenkovski sanoi pääministerin tunnustettua tappion.

Vaalit sujuivat suhteellisen rauhallisesti eikä vakavia väkivaltaisuuksia sattunut. Makedonian albaanivähemmistön puoleista parhaiten näytti menestyneen entisen sissijohtajan Ali Ahmetin johtama puolue.

Makedonian 120-paikkaiseen parlamenttiin pyrki 3000 ehdokasta, jotka edustavat 53:a puoluetta. Vaalien kulkua seurasi 800 Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijaa. Äänioikeutettuja oli noin 1,7 miljoonaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.