Mainos

Vasemmisto olisi uudistanut hallitusohjelman

Vasemmistoliitto on tyytymätön tulevan hallituksen ohjelmaan. Hallitus saa moitteita erityisesti työttömyyden hoidosta. Vasemmistoväen mukaan hallitusohjelmassa ei oteta riittävästi huomioon laman seurauksia.

Puoluekokouksensa tänään päättänyt vasemmistoliitto on pettynyt minihallitusneuvotteluiden lopputulokseen. Vasemmisto moittii hallitusta erityisesti siitä, että se ei reagoinut tiukemmin maan taloustilanteeseen.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien mukaan taloudellisen tilanteen muuttumista ei ole otettu huomioon.

- Ihmisten arkeen pitäisi puuttua, ihmisten työttömyyteen ja verotuksella järjestää rahaa kuntien palveluihin, niin mitään näistä ei tehty, kertoo Lapintie.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kritisoi hallitusneuvotteluja pelkäksi muodollisuudeksi. Aihetta tyytyväisyyteen hallituksella ei hänestä ole.

- Aika julmalta irtisanotuista ja työttömäksi jääneistä kuulostaa se, että Jyrki Katainen ja Kiviniemi paukuttelee henkseleitään ja sanovat, että hyvin ollaan onnistuttu.

"Pääomaveroja tulisi korottaa"

Arhinmäen mukaan hallitus ajaa Suomea kohti leikkauslistoja. Niitä vasemmistoliitto ei hyväksy. Lääkkeeksi puolue esittää verotuksen laajentamista. Se tarkoittaisi muun muassa pääomaverojen korottamista ja varallisuusveron palauttamista. Vasemmistoliiton mukaan verouudistuksen aika olisi ollut nyt.

- Mielestäni suuri haitta on siinä, ettei käytetty tätä tilaisuutta hyväksi. Puoli vuotta jatketaan entistä menoa ja työttömyys kasvaa, kuntien palvelut heikkenevät ja ihmisten toimeentulo vaikeutuu ja mitään ei tehdä sen takia, kun ei haluttu käydä oikeita hallitusneuvotteluita.

Koko oppositio pääsee hallitusohjelman kimppuun keskiviikkona eduskunnassa.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.