Mainos

Vasemman laidan Paavojen presidenttikisa vie demareilta paikan toisella kierroksella?

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki ei myönnä suoraan, että hänelle annetut äänet saattavat viedä demarien Paavo Lipposelta mahdollisuuden vaalien toiseen kierrokseen. Hän kuitenkin totesi MTV3 Uutisten presidenttitentissä, että:

– Voisi olla hyvä, jos toisella kierroksella olisivat vastakkain Paavo Arhinmäki ja Sauli Niinistö, niin saataisiin todella yhteiskunnallisesti erilaiset näkemykset kohtaamaan.

Arhinmäki kieltäytyi ottamasta vastuuta tilanteesta, jossa vasemmistolla ei mahdollisesti ole lainkaan edustajaa, kun suomalaiset valitsevat jatkokierroksella kahdesta ehdokkaasta itselleen presidentin seuraavaksi kuudeksi vuodeksi.

– Kannan vastuun siitä, että kampanjassa on ylipäätään yksi vasemmistolainen ehdokas.

Arhinmäki ei myöskään myöntänyt Lipposen olleen syy siihen, että hän vastentahtoisesti päätyi Vasemmistoliiton ehdokkaaksi.

– Omasta ehdokkaasta päätettiin vuosi sitten, kun näköpiirissä ei ollut Halosen tapaista vaihtoehtoa.

Arviot kokemattomuudestaan Arhinmäki kiersi huomauttamalla, että hän sopisi myös huonojen aikojen presidentiksi, sillä vaikeina aikoina nimenomaan hän puolustaisi hyvinvointivaltiota.

(MTV3)

Katso Paavo Arhinmäen haastattelu presidenttitentissä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

MTV3:n Uutisten tentattavana huomenna Keskustan Paavo Väyrynen. Presidentinvaalien tulosilta MTV3-kanavalla 22. tammikuuta. Muista myös Maikkarin vaalikone.

Lisää Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen näkemyksiä siitä, millaisen presidentin suomalaiset hänestä saisivat:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.