Mainos

Vasabladetissa neuvotellaan henkilöstövähennyksistä

Lehtikonserni HSS-media ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä Vaasassa ilmestyvässä Vasabladetissa. Vähennystarpeen suuruudesta ei annettu tietoa.

HSS-Median toimitusjohtaja Hans Boije sanoi lehden talouskehityksen olleen epäsuotuisaa pidemmän aikaa. Menoja on ollut enemmän kuin tuloja, ja tilanne yritetään nyt tasapainottaa.

Osaltaan tilannetta on heikentänyt työpaikkailmoittelun muuttuminen internetin tulon myötä.

-Työpaikkailmoituksia ei tarvita kuten aiemmin, Boije sanoi. Hänen mukaansa yt-neuvotteluissa ei ole kyse dramaattista toimista.

-Jos yt-neuvotellut koskisivat yli kymmentä työntekijää, siitä pitäisi antaa ilmoitus työvoimaviranomaisille. Sellaista ilmoitusta emme ole tehneet, hän sanoi.

Boije ei kuitenkaan halunnut sanoa enempää, koska neuvottelut henkilöstön kanssa alkavat vasta ensi torstaina ja ensin on informoitava henkilöstöä. Boijen mukaan konsernin muissa ruotsinkielisissä lehdissä - Sydösterbottenissa tai Jakobstads Tidningissä - ei ole tarvetta neuvotteluihin. Sydösterbottenin talous on hyvässä kunnossa, ja Jakobstads Tidningin kaksivuotinen säästöohjelma on alkanut jo tuottaa tuloksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.