Mainos

Vasabladetin entiselle päätoimittajalle syyte kunnianloukkauksesta

Vasabladetin entistä päätoimittajaa Maj-Britt Höglundia syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta ja yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittämisestä. Myös lehden tuolloista uutispäällikköä Björn Nybergiä syytetään samasta rikoksesta.

Tapaus otetaan kuitenkin mahdollisesti uudelleen harkittavaksi, Pietarsaaren kihlakunnan johtava kihlakunnansyyttäjä Peter Levlin kertoi tänään saatuaan siitä uutta tietoa.

Tapaus koskee Vasabladetin syksyllä 2001 julkaisemia kirjoituksia, jotka käsittelivät korkeimmassa oikeudessa ratkottavaa lapsen huoltajuuskiistaa. Kirjoitus käsitteli pitkään jatkunutta riitaa kahden alaikäisen lapsen huoltajuudesta.

Tapauksessa oli osapuolina lasten biologinen isä sekä lasten jo edesmenneen äidin naispuolinen elämänkumppani. Kyseinen nainen on asianomistajana käsittelyyn tulevassa kunnianloukkausjutussa.

Suurta huomiota herättäneessä tapauksessa sekä käräjäoikeus että hovioikeus olivat määränneet lasten huoltajuudet heidän biologiselle isälleen, mutta korkein oikeus päätti noudattaa yli 12-vuotiaiden lasten tahtoa ja antaa huoltajuuden naiselle.

Nyt kyseessä oleva syyte koskee kirjoitusta, joka julkaistiin ennen korkeimman oikeuden päätöstä.

- Me emme kadu julkaisemista. Yhteiskunnallisesti tärkeiden ja kansalaisia koskettavien asioiden raportointi on itsestään selvä osa journalistista työtä, sanoi Höglund tänään.

Sekä Höglund että Nyberg kiistävät syytteen.

Vasabladet julkaisi kaksi aihetta käsittelevää artikkelia. Toisen oli kirjoittanut free lancerina työskentelevä toimittaja ja toisen Suomen Tietotoimisto (STT). Peter Levlinin mukaan STT ei ole vastaajana tapauksessa.

Tapaus tutkitaan uudelleen?

Myös Yleisradion ajankohtaisohjelman MOTin uutisoinnista tehtiin tutkintapyyntö saman tapauksen johdosta, mutta syyttäjä lopetti tutkimukset.

Peter Levlin ei tuntenut MOTin tapausta päättäessään syytteiden nostamisesta.

Myöhemmin iltapäivällä Levlin ilmoitti, että hän mahdollisesti harkitsee tapausta uudelleen uusien tietojen vuoksi.

- On tullut tietoon sellaista uutta, jota en ole tiennyt. Tämä saattaa saada asiat uuteen valoon ja johtaa uuteen tutkintaan ja harkintaan, Levlin sanoi.

Levlin on vaatinut Höglundille ja Nybergille sakkotuomiota.

Suunnitelmien mukaan tapausta käsitellään Vaasan käräjäoikeudessa syksyn aikana. Asianomistaja on vaatinut, että tapaus käsitellään suljetuin ovin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.