Mainos

Varustamot ennustavat vain vähäistä kasvua Viron-reiteille

Viroon liikennöivät yhtiöt toivovat kuitenkin, että Viron liittyminen Euroopan unioniin piristää suomalaisten hiipunutta matkustusintoa.

Viroon liikennöivät varustamot toivovat Viron EU-jäsenyyden tuovan piristysruiskeen Viron-reiteille.

Suomalaisten rynnistys vappuna EU-Viroon jäänee odotettua vaisummaksi. Laivayhtiöt odottavat toukokuulta vain maltillista kasvua.

- Viron liittyminen EU:n jäseneksi aiheuttaa varmasti jonkinlaisen kysyntäpiikin. Se ei kuitenkaan ajoitu ihan vappuun. Vappua vietetään ainakin suurimmaksi osaksi Suomessa, arvelee varatoimitusjohtaja Tarja Vaakanainen Tallink-varustamosta.

Pidemmällä aikavälillä Viron EU-jäsenyyden toivotaan kuitenkin kääntävän matkustajamäärät jälleen nousuun. Suomalaisten matkustus Viroon on vähentynyt neljän viime vuoden ajan. EU:n laajentumisen myötä laivayhtiöt odottavat Baltiaan sekä ensikertalaisia että vihdoin myös automatkailijoita.

-Henkilöt, jotka eivät ole käyneet Virossa ja ovat arkailleet sinne lähtemistä, lähtevät ehkä EU-Viroon rohkeammin, uskoo Vaakanainen.

Altialta uusia Viron-tuotteita

Myös alkoholinvalmistaja Altia on lähtenyt kisaan Viroon matkaavien suomalaisturistien euroista. Altia on tuomassa Virossa markkinoille uutuustuotteinaan hanakoskenkorvan sekä kymmenen puolen litran Koskenkorva-pulloa sisältävän pakkauksen, jota on alettu kutsua kossumäyräkoiraksi.

-Mikäli suomalainen kuluttaja ostaa tuotteitamme Suomesta, myymme tuotteitamme täällä. Mikäli alkoholia ostetaan Virosta, myymme tuotteitamme siellä, summaa liiketoimintajohtaja Petteri Pietilä Altiasta.

Ensimmäiset kossumäyräkoirat toimitetaan Altian tehtaalle Viroon vasta ensi viikolla. Yhteistyökumppanikseen Tallinnassa Altia on valinnut Prisman. Laivayhtiöt heräsivät kiinnostaviin tuotteisiin liian myöhään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.