Mainos

Varustamo ylistää suomalaista rakennustaitoa: "Laivanrakentajien mestarinäyte"

Amerikkalaisvarustamo Royal Caribbeanin johtajat eivät säästelleet ylisanoja, kun maailman suurin risteilijä Allure of The Seas valmistui Turun telakalta kuukauden etuajassa.

- Tämä on suomalaisen laivanrakennustaidon mestarinäyte, hehkutti Harri Kulovaara, joka vastaa Royal Caribbeanin alushankinnoista.

Kulovaara ei kuitenkaan pystynyt vielä lupaamaan suomalaisille telakkatyöntekijöille lisää töitä.

- Puhumme uusista laivoista vasta, kun meillä on jotain kerrottavaa. Uusia risteilijöitä tarvitaan jatkossakin, mutta kasvuvauhti alallamme on maltillisempaa kuin tähän asti, Kulovaara arvioi.

Varustamot tähyävät nyt tosissaan Kiinan vesille, jossa risteilykulttuuri on vasta alkamassa. Kiinalaisille pitäisi rakentaa aivan toisen tyyppisiä risteilijöitä kuin amerikkalaisille. Alluressa isossa roolissa ovat kasinot, jääshow-areenat, teatterit, pelialueet ja ostoskadut.

Allure luovutettiin varustamolle eilisiltana ja valtava rakennusprojekti huipentui tyylikkääseen iltajuhlaan, jossa laivan lippu vaihtui Royal Caribbeanin väreihin.

"Kunniavieraana" juhlassa oli myös Viking Linen toimitusjohtaja Mikael Backman. Ennen Vikingiä Backman työskenteli Royal Caribbeanilla ja oli mukana suunnittelemassa myös Allurea.

- Hienoa nähdä tämä laiva valmiina ja olla mukana uusissa projekteissa Turun telakan kanssa, Backman sanoi.

Viking Line pyrkii allekirjoittamaan lopullisen sopimuksen uuden matkustaja-aluksen rakentamisesta Turussa loppuvuoden aikana. Se edellyttää, että valtio myöntää hankkeelle ympäristötukea.

- Turun telakan vahvuuksia ovat suomalainen laatu, yhteinen kulttuuri ja että se on lähellä meitä, Backman sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.