Mainos

Varustamo: Linda Express kunnossa ensi viikolla

Viime perjantaina Suomenlahdella vaurioitunut kantosiipialus Linda Express palannee reitilleen ensi viikon alussa. Alus viedään huomenna telakalle, jossa korjausaikataulu ja lopulliset vahingot selviävät.

-Uskon, että Linda Express liikennöi taas ensi viikolla; todennäköisesti puolessa välissä, Linda Linen hallituksen puheenjohtaja Andres Gross arvioi tänään.

Uusia osia tuotiin Tallinnaan Saksasta, ja niitä on asennettu laivaan tänään. Sen jälkeen laiva matkaa huomisaamuna telakalle, jossa vuodon lopullinen syy selviää. Tähän saakka on arveltu, että laiva törmäsi tukkiin. Siitä ei kuitenkaan ole toistaiseksi selkeää näyttöä.

-Tutkintatarkastuksen tekevät muun muassa telakan, vakuutusyhtiön, Norske Veritaksen, moottorin toimittajan ja vesijetin toimittajan edustajat. Sen jälkeen tiedetään, mitä pitää tehdä, ennen kuin laivalla voi liikennöidä. Myös syytä tutkitaan perjantaina tarkemmin, Gross selvitti.

Linda Expressillä ei toistaiseksi saa kuljettaa matkustajia. Alus saanee oikeudet takaisin, kun viat on korjattu.

Linda Line kärsi perjantaisesta onnettomuudesta suoranaisesti noin 100 000 euron tappion. Lisäksi varustamolle on kertynyt jo tähän mennessä miljoonien eurojen tappiot matkustajien menetyksestä.

-Yhtiölle onnettomuus oli kolaus, mutta Linda Line pysyy siitä huolimatta pystyssä, Gross vakuutti.

Grossin mukaan kaikki halukkaat ovat päässeet Tallinnaan, sillä naapuriyhtiöiden aluksista on löytynyt tilaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.