Mainos

Varusmiesten valitus teilataan nettikeskusteluissa: ”Pikku hampurilaismussukat”

Upinniemen varuskunnan sotilaiden tyytymättömyys varuskunnan ruokalan annoksiin saa pääosin kielteistä palautetta MTV Uutisten netti- ja Facebook-keskusteluissa.

Iltalehti uutisoi eilen Upinniemen varuskunnan sotilaista, jotka olivat erittäin pettyneitä ruoista vastaavan Leijona Cateringin tarjoamiin aterioihin.

Pääosin nettikommenteissa ei ole herunut ymmärrystä tyytymättömille varusmiehille. Entiset varusmiehet sen sijaan kiittelivät kilvan omia ruokakokemuksiaan armeijassa.

”Niinisalon kranaattikana oli maistuvaa silloin joskus 97-98. Eipä yllätä nykynuorison asenne ruokaa(kaan) kohtaan!”

”Olin itse Santahaminassa 1/04 ja ei todellakaan ollut valittamista ruoan suhteen: aina oli riittävästi, ei jäänyt nälkä! Ja hyvää oli!”

”Ei se gourmeeta ollut mutta kyllä sillä nälkä lähti. Ja kyllä metsäleirillä kaikki ruuat maistuivat hyvältä.”

Moni kommentoija tuntuisi ajattelevan, että varusmiesten valituksessa on kyse siitä, että ns. ”pullamössösukupolvi” on tottunut liian hyvään:

”En usko että nykyään asiat toisin. Kasvatus ym. on muuttunut vaan niin paljon. Ei 80-luvulla käyty mäkkärissä lounaalla.”

”Äiteen pikku hampurilaismussukat... voih..voih.”

”Kyllä on vaippahousuista porukkaa, joka moisen menun ruokia moittii. On monipuolista ja varmasti ravitsevaa. Mutta kun puuttuu pitsat, hampurilaiset, ranskikset, karkit ja energiajuomat, niin oudoltahan se tuntuu.”

Varusmiehet saavat osakseen kuitenkin myös ymmärrystä. Moni nettikeskustelija huomauttaa, että ruoan taso on saattanut hyvinkin heikentyä vuosien varrella:

”Kokemusta on vuodelta -64/-65 Upinniemestä. rannikkojääkäripataljoonassa, oli siellä "sillejäkin". Hyvät oli silloin sapuskat. Ei edes jotoksella ollut kenttäkeittiössä tuollaista mössöä, mitä näyttää olevan tänä päivänä kuvista päätellen.”

 ”1/09 palvelin ja sillon oli valtion ruokala siellä, ja ruoka oli täysin kouluruoan tasoista. Nykyään kuulema ei ole enää sitä tasoa, mikä ei kyllä enää länsimaissa riitä.”

”Nälkään syö mitä vaan missä ravintoa, sekö on armeijan tarkoitus? Kun rahat valuu muualle, ruuasta ja henkilökunnasta vähennetään. Miettikää tolta kantilta miksi se on mautonta.”

”Ei ruuan nimi kerro miltä se maistuu ja hei: Nämä pojat ovat armeijassa ja puolustamassa meitä kaikkia tarpeen vaatiessa!”

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.