Mainos

Varusmiesten kylpyhuoneriita ratkaistiin hovissa

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan Helsingin käräjäoikeuden tuomion Utin jääkärirykmentissä sattuneesta kahakasta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun joukko varusmiehiä oli viime vuoden huhtikuussa Valkjärvellä harjoituksen yhteydessä saunomassa. Jääkäriltä hävisi pyyhe, ja hän oletti, että alikersantin toiselle heittämä kuivausväline oli hänen.

Pukuhuoneessa kiroiltiin ja naureskeltiin, ja jääkäriä kiellettiin ottamasta toisen pyyhettä. Alikersantti muun muassa nimitti jääkäriä "yksikön kusipäisimmäksi jätkäksi" ja toinen alikersantti totesi, että "tuollaiset äijät pitäisi hakata".

Jääkäri otti kielloista huolimatta pyyhkeen ja lähti ulko-ovea kohti. Tällöin eräs upseerikokelas lähti miehen perään ja tarttui häneen estäen viemästä pyyhettä.

Kaksi parikymppistä alikersanttia sai käräjillä tuomion esimiesaseman väärinkäyttämisestä, mutta heidät jätettiin rangaistuksetta. Upseerikokelaan syyte hylättiin. Helsingin hovioikeus ei torstaina muuttanut lopputulosta.

Käräjäoikeus tuomitsi kaksi alikersanttia esimiesaseman väärinkäyttämisestä, mutta heidät jätettiin rangaistuksetta. Hovi ei muuttanut tuomiota.

Upseerikokelaan syyte hylättiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.