Mainos

Varusmiesten kuntotestissä menehtyneen kuolinsyy yhä epäselvä

Viime keskiviikkona menehtyneen varusmiehen kuolinsyy ei ole vielä varmistunut. Parikymppinen jääkäri menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen kesken kuntoa mittaavan Cooperin juoksutestin Santahaminan varuskunnassa.

Testissä on tarkoitus juosta mahdollisimman pitkä matka 12 minuutissa.

- Tutkinnat ovat vielä kesken. Enempää tästä ei voi oikeastaan tässä vaiheessa keskustella, sanoo Puolustusvoimien liikuntapäällikkö majuri Matti Santtila Huomenta Suomen haastattelussa.

Menehtynyt varusmies oli käynyt yhteensä kolmessa lääkärintarkastuksessa ennen kohtalokasta testiä, mukaan lukien palvelukseen astumistarkastuksen.

Hän ehti suorittaa varusmiespalveluksestaan kuusi viikkoa.

- Tällainen laittaa aina ajattelemaan, ovatko meidän ohjeistuksemme ajan tasalla, tai miten koulutusasioita voitaisiin järjestää paremmin, Santtila toteaa.

- Pyrimme kaikin mahdollisin keinoin ehkäisemään ennalta tällaisia tapauksia.

Huonokuntoisten määrä lisääntynyt

Tapaus on herättänyt keskustelua myös varusmiesten kunnosta. Yhä suurempi osa varusmiehistä on rapakunnossa ennen palvelukseen astumista.

- Suurin osa on keskimäärin hyvässä kunnossa. Huolestuttavaa on se, että huonokuntoisten määrä on lisääntymässä ja sitä kautta myös ylipainoisten määrä. Se on selkeä muutos aiempaan, Santtila kertoo.

Koulutusohjelmien tasapuolista toteuttamista edesauttaa vuonna 2004 aloitettu sopeuttava peruskoulutuskausi, jossa varusmiehet jaetaan liikunnallisuuden suhteen tasoryhmiin jo palveluksen alussa.

- Tulokset ovat olleet erittäin hyviä. Palveluksen keskeyttämiset ovat osaltaan vähentyneet ja miesten kunto nousee tasapuolisesti, hän arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.