Mainos

Varusmiespalvelukseen kaavaillaan muutoksia

Puolustusvoimat suunnittelee testaavansa kaikki asevelvolliset ennen varusmiespalvelukseen astumista.

Suomalainen varusmies

Puolustusvoimien suunnitelmissa on järjestää asevelvollisille hyvissä ajoin ennen palvelusta testit ja perehdyttämisjakso. Jaksolla olisi itseopiskelua ja fyysistä valmistautumista.

Palveluksen jälkeen asevelvolliset kutsuttaisiin vielä jälkitarkastukseen. Merkittävin syy uudistuksiin on varusmiesten lukuisat keskeyttämiset, nykyisin noin kuusi prosenttia varusmiehistä lopettaa palvelun jo kahdessa viikossa. Varusmiespalvelusaikoja on tarkoitus myös lyhentää 12 vuorokautta. Uusitussa järjestelmässä palvelu loppuisi ennen joulu-ja juhannuspyhiä.
Puolustusvoimien mukaan palvelusta edeltävillä testeillä halutaan karsia mahdolliset keskeyttäjät.
Asevelvollisten terveys, kunto, erityistaidot ja soveltuvuus tutkittaisiin puolitoista kuukautta ennen varusmiespalveluksen aloittamista. Testin jälkeen asevelvolliset voitaisiin myös sijoittaa nykyistä paremmin taitojaan vastaaviin tehtäviin.

Viime aikoina varusmiespalveluksen on lopettanut neljän ensimmäisen viikon aikana noin kahdeksan prosenttia saapumiserästä.

Ennakotesteillä olisi tarkoitus myös hieman lyhentää varusmiespalvelusaikoja. Ne jaksotettaisiin myös uudelleen siten, että varusmiespalvelu loppuisi aina ennen suuria juhlapyhiä, lähinnä ennen joulua ja juhannusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.