Mainos

Varusmiesliitto ei halua lyhyempää siviilipalvelusta

Siviilipalveluksen lyhentämispuheiden ohella pitäisi Varusmiesliiton mielestä pohtia myös varusmiespalveluksen lyhentämistä.

Varusmiesliitto vastustaa siviilipalvelusajan lyhentämistä. Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) vaati viime lauantaina siviilipalveluksen lyhentämistä kahdella kuukaudella. Cronberg ehdottaa siviilipalvelusmiehille kertausharjoituksia, jotka korvaisivat poistuvat kaksi kuukautta.

Varusmiesliiton kannanoton mukaan Cronbergin vaatimus on kohtuuton ja se asettaa varusmiehet eriarvoiseen asemaan siviilipalvelumiesten kanssa.

Varusmiespalvelus kestää pääsääntöisesti 12 kuukautta, vaikka osa suorittaakin lyhyemmän kuuden tai yhdeksän kuukauden palveluksen. Palvelusaikaan ei voi kuitenkaan itse juuri vaikuttaa, huomauttaa Varusmiesliitto.

Liiton mukaan siviilipalveluksen lyhentämispuheiden ohella pitäisi samanaikaisesti tutkia, tulisiko aseellista varusmiespalvelusta lyhentää yhteentoista ja viiteen kuukauteen.

Varusmiesliiton mielestä siviilipalvelusta olisi kuitenkin syytä kehittää. Siviilipalvelus on liiton mukaan tällä hetkellä "tilkkutäkki, jonka sisällöstä ei edes työministeriössä olla selvillä".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.