Mainos

Varusmies loukkaantui salamaniskusta Ilomantsissa

Loukkaantunut varusmies hälytti itse apua ja hänet kuljetettiin nopeasti Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Muut tapahtumapaikalla olleet henkilöt eivät loukkaantuneet.

Varusmies on loukkaantunut salamaniskusta Ilomantsissa. Pohjois-Karjalan rajavartioston mukaan miehen saamat vammat ovat lieviä. Onnettomuus sattui eilisiltana.

Onnettomuus sattui noin kello 18.45 Hiienvaarassa, jossa rajavartioston rajajääkärikomppania harjoitteli. Salama iski ilmeisesti maastoon, josta isku välittyi vartiossa olleeseen mieheen. Loukkaantunut varusmies hälytti itse apua ja hänet kuljetettiin nopeasti Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Muut tapahtumapaikalla olleet henkilöt eivät loukkaantuneet.

Pohjois-Karjalan rajavartiostossa koulutetaan vuosittain noin 260 varusmiestä. Hiienvaaran harjoitusalue sijaitsee Koitereen rannalla.

Salamaniskut ovat aiheuttaneet lähiaikoina varusmiehille vammoja jo kolmesti.

"Harvinainen tapaus"

Kapteeni Juha Kivelän mukaan ukkosrintama ilmestyi alueelle nopeasti, ja jo toinen salamanisku aiheutti vahinkoa.

- Tällaisilta onnettomuuksilta on vältytty, vaikka Pohjois-Karjala onkin ukkosherkkää aluetta ja paljon maastossa harjoitellaan, kertoi Kivelä.

Harjoituksen johtaja havaitsi tummien pilvien nousevan ja ensimmäisen salaman iskevän.

- Hän lähti heti varoittamaan harjoitusjoukkoja. Toisen salamaniskun jälkeen tulikin jo ilmoitus, että vahinko on sattunut.

- Ukkosrintaman lähestyessä toiminta tarvittaessa keskeytetään ja hakeudutaan pois sellaisista maastonkohdista, joihon salama saattaa iskeä. Tässäkin tapauksessa radioista otettiin antennit pois ja siirryttiin pois viestivälineiden läheltä. Kyseessä ovat ylipäätään ihan samat suojautumistoimet kuin kaikilla muillakin maastossa liikkujilla, sanoi Kivelä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.