Mainos

Varusmiehille neuvotaan kirveen käyttöä

Puolustusvoimat haluaa parantaa varusmiesten teräaseiden käytön turvallisuutta. Teräaseiden turvallisen käytön puolesta kampanjoidaan varuskunnissa kevään aikana. Vuosittain varusmiehille sattuu kymmenkunta teräaseiden käytöstä aiheutuvaa vakavaa onnettomuutta. Pikkunaarmuja sattuu huomattavasti enemmän.

-Vanhoina aikoina ihmisillä oli enemmän maastotaitoja kuin nykyisin. Nyt kaikilla varusmiehillä ei ole palvelukseen tullessaan kokemusta kirveen tai puukon käytöstä. Vaikka kokemattomuutta on aiempaa enemmän, onnettomuudet eivät ole lisääntyneet, sanoo kapteeni Markku Mansikka Pääesikunnan tiedotusosastolta.

Oma puukko mukana leireillä

Mansikka korostaa, etteivät teräaseiden käytöstä aiheutuneet vammat ole suuri ongelma varuskunnissa. Teräaseita saa käyttää ainoastaan maasto-oloissa. Leireillä tapahtuu myös suurin osa onnettomuuksista.

-Puolustusvoimat ei jaa puukkoja varusmiehille varusteeksi. Oma puukko sallitaan kuitenkin henkilökohtaisen leirivarustuksen lisänä, Mansikka sanoo. Leirioloissa joukon varustukseen kuuluu kirveitä, vesureita ja sahoja, joiden käytössä kouluttajat neuvovat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.