Mainos

Varusmiehiä ei kutsuta mukaan myrskytuhojen korjaukseen

Puolustusvoimat ovat tarjonneet apuaan myrskytuhojen korjaamiseen, mutta tarjoukseen ei enää tartuta. Syynä tähän on se, että virka-avun aika on jo ohi.

- Viranomainen voi pyytää virka-apua toiselta viranomaiselta, eli me voisimme pyytää apua pelastustoimintaamme puolustusvoimilta, mutta pelastustoiminnassa kyse on kiireellisestä toiminnasta. Nyt myrskytuhojen osalta on kuitenkin siirrytty jo jälkivahinkojen korjaukseen, ja jälkivahinkojen korjauksesta vastaa kohteen omistaja tai haltija. Ja jos kohteen omistaja tai haltija ei ole viranomainen, kuten tässä tilanteessa ei ole, hän ei voi pyytää virka-apua, kertoo pelastusylitarkastaja Taito Vainio.

Virka-avun aika olisi ollut siis välittömästi myrskyn laannuttua.

- Silloin kuin puut olivat kaatuneina talojen päälle, virka-apua olisi periaatteessa voitu pyytää. Mutta myrskypuiden raivaus on kuitenkin niin vaarallista työtä, että siihen tehtävään ei voi laittaa kokemattomia varusmiehiä, jatkaa Vainio.

Apua tuhojen kartoitukseen

Puolustusvoimat osallistuvat kuitenkin jälkivahinkojen korjaustöihin esimerkiksi kartoittamalla myrskytuhojen laajuutta.

- Eilen tuli virka-avunpyyntö maa- ja metsätalousministeriöltä ja nyt katsomme ministeriön kanssa, mitkä ovat ne painopistealueet mistä aloitamme. Me olemme valmiita aloittamaan vaikka heti, kertoo Eero Karhuvaara, pääesikunnan tiedotuspäällikkö.

Puolustusvoimat tulevat kartoittamaan ilmasta käsin esimerkiksi metsätuhojen laajuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.