Mainos

Varusmiehet vaarassa ampumaleirillä

Rovajärven ampumaleirillä tapahtui harjoituksen viimeisessä ammunnassa eilen erittäin vakava virhe. Yksi raskas 120 millin kranaatinheitin ampui kolme tai neljä laukausta siten, että sirpalekranaatit menivät miehitetyistä maastonkohdista 42-200 metrin päähän. Ammuntojen varmuusreunuksen leveys olisi tässä tapauksessa pitänyt olla ainakin 300-400 metriä.

Pahin virhe oli laukaus, jonka kranaatti tuli ainoastaan 42 metrin päähän lähimmästä varusmiehestä. Moka johtui kranaatinheitinryhmän virheellisestä toiminnasta. Hutilaukaus aiheutti vahinkoa tulenjohtoerotuomarin autoon. Kranaatin yksi sirpale kimposi autoon, johon tuli lommo. 42 metrin päässä rysäyksestä ollut varusmies ei saanut vammoja, mutta ilmoitti korvien soivan vaimeasti.
-Kaartin jääkäri toimitettiin jatkohoitoon ja tutkimuksiin - lääkärin mukaan kuulossa ei ole vikaa, kertoo ampumaleirin tiedotusupseeri majuri Ilkka Tilli.

Ryhmä toimi väärin

Virhe aiheutui heitinryhmän väärästä toiminnasta. Mm. suuntauksessa oli ilmeisesti on tehty sadan piirun virhe ja heitin oli kallistunut ammunnan aikana. Heittimellä ollut miehistö ei ole menetellyt ohjesääntöjen ja oppaiden mukaisesti.

Ampumaleirillä oli harjoituksissa taisteluosasto kahden kranaatinheitinkomppania, joka oli muodostettu Uudenmaan prikaatin ja Kaartin jääkärirykmentin joukoista. Ampujilla oli erittäin paljon kokemusta, ja he kotiutuvat runsaan kuukauden kuluttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.