Mainos

Vartijoiden määrä Suomen vankiloissa muita Pohjoismaita perässä

Vankeinhoidossa työskentelevien määrä vähenee tänä vuonna muutamalla kymmenellä henkilöllä ja lähivuosina ainakin sadalla. Tehostamiset pyritään kuitenkin toteuttamaan niin, ettei vartijoiden määrä vankia kohden laskisi. Oikeusministeri Tuija Braxin mukaan tehostamista haetaan ensisijaisesti hallinnosta ja tukitoiminnoista sekä uusilla rangaistusmuodoilla.

Turun uusi vankila Saramäessä vihittiin tänään virallisesti käyttöön. Asukkaat sinne muuttivat kaupungin Kakolasta jo syyskuussa. Puolen vuoden kokemukset ovat johtajan arvion mukaan hyvin myönteisiä.

-Pelkääjävankien määrä on ihan radikaalisti pudonnut ja voi sanoa käytännössä, että huumausaineita täältä ei ole löytynyt pieniä yksittäisiä määriä lukuun ottamatta, kertoo vankilanjohtaja Juhani Järvi Turun vankilasta

Myös oikeusministeri kiitteli vihkiäispuheessaan nykyaikaista kokonaisuutta. Henkilöstölle hänellä oli kuitenkin muutakin esittää kuin kiitoksia. Valtionhallinnon tehostamisohjelma koskettaa vankeinhoitoa myös jatkossa.

-Tänä vuonna on noin 50 ihmisen vähennystarve, mutta kokonaisuudessa vankeinhoidossakin puhutaan kuitenkin vielä sadoista, ainakin noin sadasta, sanoi oikeusministeri Tuija Brax.

Suomessa on tällä hetkellä 77 vartijaa 100 vankia kohden. Suhde on paljon huonompi kuin muissa Pohjoismaissa. Niinpä vähennykset pyritään tekemään uusia rangaistusmuotoja kehittämällä ja hallintoa ja tukitoimintoja järkeistämällä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.