Mainos

Vartijoiden luottotiedot saa tarkistaa

Työnantajat saavat uudet ja aiempaa tarkemmat säännökset siitä, milloin heillä on oikeus tarkistaa työntekijöidensä luottotietoja. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen sisällön keskiviikkona.

Keskustelua herättänyttä vartijapykälää ei muutettu, vaan sekin hyväksyttiin hallituksen ehdottamassa muodossa. Luottotiedot saa jatkossakin tarkistaa, kun työntekijällä on omaisuudenvartiointitehtäviä.

Oppositio halusi rajata tarkistusoikeuden tilanteisiin, joissa kysymys on "merkittävän" omaisuuden vartioinnista. Muutosehdotus kaatui äänestyksessä.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta oli ollut sitä mieltä, että oikeus tietojen tarkistamiseen voitaisiin rajata tapauksiin, joissa "vartioitavan omaisuuden laatu edellyttää erityistä luotettavuutta".

Päätösehdotuksen laatinut työ- ja tasa-arvovaliokunta ei kuitenkaan puoltanut tällaista muutosta. Valiokunta vetosi siihen, että hallituksen ehdottama muotoilu oli lakiehdotusta valmistelleen työryhmän yksimielinen ehdotus eikä siitä myöskään ollut syntynyt isompaa keskustelua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.